-
Her elektrikli makine, uluslararası elektrikli makine kullanım şartlarında belirtilen, çalıştırıldığı ülkedeki elektrik şartları ve koşulları ile normal şartlar altında uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Elektrik değişkenlik gösterebilir, bu nedenle elektrikli parçaların kullanım kılavuzundaki tahammül seviyelerini aşacak ya da sağlayamacak olan elektrik değişimleri için mutlaka sizdeki sistem, ürün ile tamamen uyumlu UPS (Universal Power Supply), ya da Türkçe olarak KGK (Kesintisiz Güç Kaynağı) ile kullanılması önerilmektedir. Aksi takdirde kullanım şartlarında da belirtildiği gibi, tahammül seviyelerinden farklı bir elektrik kaynağı, arızası ya da herhangi bir beklenmedik elektrik değişiminden yaşanacak herhangi bir problemden dolayı firmamız, üretici ve parçaların distribütör firmaları hiçbir şekilde, maddi ya da manevi olarak sorumlu tutulamaz. Kullanıcı, ya da müşteri, kendisine teslim edilen bütün kılavuzları okumak, buradaki şartlara uymak ile yükümlüdür.
-
Elektrikli makinelerde sıvı teması, kısa devre, statik elektrik, düşme, çarpma ve benzeri gibi beklenmedik herhangi bir elektrikli makinenin düzgün çalışmasını etkileyecek müdahaleden tamamen kullanıcı sorumludur. Bu gibi durumlarda ve bunların ötesinde, kullanıcı kılavuzlarında belirtildiği şekilde garanti devreye sokulamaz, maddi ve manevi olarak doğacak herhangi bir problemden ve zarardan firmamız, distribütör veya üretici kesinlikle sorumlu tutulamaz.
-
Satıcı, üretici, distribütör, firmamız tarafından ayarlanan tüm bilgisayar kalıcı ayarları dışında kalan, BIOS (Basıc Input Output System) ayarları, burada yapılacak değişikliklerin sisteminizde yaratacağı herhangi bir problem, overclock (hız aşırtma), overvolt (yüksek volt), underclock (hız düşürme), undervolt (az volt) veya benzeri herhangi önerilmeyen veya teyit alınmadan yapılacak değişikiliğin sisteminizde yaratacağı herhangi bir problemden firmamız, distribütör ya da üretici hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yükleyeceğiniz işletim sistemine bağlı olmakla beraber, işletim sisteminizde yapacağınız sistem ayarları ile ilgili yaşayacağınız sorunlardan işletim sisteminizin sağlayıcısı ve kullanıcı sorumludur. [Bilgisayar ve sistemler için geçerli]
-
İşletim sisteminiz ile ilgili yaşayacağınız herhangi bir sorundan işletim sisteminizin sağlayıcısı sorumludur. Kullanıcı, müşteri, orijinal ve sistemiyle uyumlu işletim sistemi, donanım, yazılım, oyun ve parça kullanmaktan tamamen kendisi sorumludur. Aksi takdirde yaşanacak herhangi bir sistemsel, donanımsal, yazılımsal ya da işletim sistemi kaynaklı bir problemden garanti koşulu sağlanmaz, firmamız, distribütör ya da üretici herhangi bir sorumluluk taşımaz. Sistem, hem donanım, hem yazılım, hem de kullanıcının özelleştirmesi nedeniyle bazen belli başlı iyileştirmeler isteyebilir, bunlar için güncelleştirmelerin yapılması önerilmektedir. Yaşanacak herhangi bilgi kaybı veya çalınması, şifre kaybı veya çalınması, siber-güvenlik gibi benzeri unsurlardan firmamız, distribütör veya üretici hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Kullanıcı, bu gibi durumlarla karşılaşmamak, için dünya standartlarında önerilen orijinal anti-virüs ve bütün güvenlik tedbirlerini kendisi almakla yükümlüdür. Sistem teslim edildiği andan itibaren kullanıcı, müşteri bu sistem ile yapacağı her işlemden kendisi sorumludur. [Bilgisayar ve sistemler için geçerli]
-
Elektronik ürünlerde iade ve cayma hakkı, 14 gün içerisinde, ancak ürünün ambalajının açılmamış, kesinlikle kullanılmamış, kusursuz ve eksiksiz olması koşuluyla, satıcıya herhangi bir değer kaybı yaşatmayacak şekilde devreye sokulabilinir. Arızalı veya ayıplı olan ürünün iadesi, değişimi, garantisi için üretici ya da distribütörden servis raporu (DOA) gerekmektedir, gerekli kararı üretici ya da distribütör verecektir. Sistemde yapılacak herhangi bir donanımsal, parça değişikliği işlemi için firmamıza başvurmanız önerilmektedir. Firmamızın dışında, sisteme yapılacak herhangi bir müdahaleden ve yaşayacağınız problemden firmamız, distribütör ya da üretici kesinlikle sorumlu tutulamaz.
-
Her elektrikli makinede olduğu gibi temizlik ve bakım kesinlikle aksatılmadan yapılmalıdır. Aksatılan temizlik ve bakımdan doğacak sorunlar için firmamız, distribütör, ve üretici hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sistemin ya da ürünün parçalarının kullanım kılavuzlarında belirtilen kullanım önerileri ve bakımların yapılması kullanıcının sorumluluğudur. Firmamız tarafından 2 yılda bir sistemlerin bakımının yapılması önerilmektedir. Sistem, ürün çok eskidiği, yıprandığı zaman, kullanılmayacak hale gelmesi durumunda, ya da kullanıcının sistemi kullanmamayı tercih ettiği hallerde mutlaka elektronik geri dönüşüm koşullarına uygun bir biçimde geri dönüştürülmesi önerilmektedir.
-
Sistemi, ürünü belirtilen şekilde eksiksiz, kusursuz, çalışır durumda, ve sorunsuz teslim aldığımı onaylıyorum.
Bu metin tamamen müşteriyi bilgilendirme, eğitme ve ileride doğabilecek sorunlara ışık tutması amacıyla yazılmıştır. Tamamen teslim edilen bilgisayardaki tüm parçaların kullanım kılavuzları, ve kullanım şartları müşteriyi bağlamaktadır, ve bu kılavuzların okunması, bunlara uyulması önerilmektedir. Bu kılavuzlardan yola çıkarak müşteriye özet niteliğinde maddeler bütünlüğü sağlanmıştır. Burada açıklık getirilemeyen, bahsedilmeyen, ve ek olarak ve özet niteliğindeki tüm bilgilerin asıl bağlayıcılığı bilgisayarı oluşturan parçaların kullanım kılavuzları, teknik dökümanları, distribütör ve üretici dökümanlarıdır. Aksi bir durumda açıklık ve bağlayıcılık için bu dökümanların hepsi incelenir. Bu bilgilere ve uyarılara kesinlikle uyulması firmamız tarafından önerilmektedir.
GARANTİ ŞARTLARI
1) Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır. Garanti belgesi kâğıt üzerinde yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla verilebilir. Tüketicinin talep etmesi halinde kâğıt üzerinde yazılı olarak verilmesi zorunludur.
2) Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı garanti kapsamındadır. Malın parçalarını oluşturan ürünler için garanti kapsamı ve detayları üretici, distribütör tarafından belirlenmektedir. Bu kapsamda parçaların garanti koşulları ancak kullanım kılavuzlarında belirtildiği şekilde geçerli olacaktır. Kullanıcı, bu kullanım kılavuzlarında belirtilen hususlara aykırı olarak kullanım durumlarında garanti talep edemez ve garanti şartlarının yerine getirilmesini isteyemez. Bu gibi aykırı kullanım durumlarında satıcı, üretici, ve distribütör maddi ve manevi olarak kesinlikle sorumlu tutulamaz.
3) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11 inci maddesinde yer alan;
a- Sözleşmeden dönme,
b- Satış bedelinden indirim isteme,
c- Ücretsiz onarılmasını isteme,
ç- Satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
haklarından birini kullanabilir.
4) Tüketicinin bu haklardan ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda satıcı; işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin malın onarımını yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. Tüketici ücretsiz onarım hakkını üretici veya ithalatçıya karşı da kullanabilir. Satıcı, üretici ve ithalatçı tüketicinin bu hakkını kullanmasından müteselsilen sorumludur.
5) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;
- Garanti süresi içinde tekrar arızalanması,
- Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,
- Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi durumlarında;
tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkân varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
6) Malın tamir süresi 20 iş gününü geçemez. Bu süre, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya, üreticiye ve distribütöre bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar.
7) Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır.
8) Tüketici, garantiden doğan haklarının kullanılması ile ilgili olarak çıkabilecek uyuşmazlıklarda yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurabilir.
9) Satıcı tarafından bu Garanti Belgesinin verilmemesi durumunda, tüketici Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne başvurabilir.